Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

România: o scrisoare de dragoste

10 clasici români în căutarea fericirii

Așadar, ce este fericirea? “Fericire perfectă nu există pe acest pământ; aceasta s-a zis de mult timp și de oameni...

Continuare...


Inregistrare

Colaboratori

Trimite-ne un articol prin intermediul formularului de aici. Daca ne place, il publicam. La cel de al doilea articol publicat vei primi o parola personala.

Ai uitat parola?

Noua parola iti va fi trimisa pe e-mail.

Aboneaza-te gratuit

Powered by

România: o scrisoare de dragoste

Sorin Tudorde @
18 July 2013

Susține și tu Webcultura! Pentru că, împreună, putem supraviețui ignoranței și ignoranților.

Mulțumim. (Vezi aici cine a donat până acum.)

Un poem vizual despre locuri, despre oameni și despre România noastră, cea de toate zilele.

O scrisoare de dragoste emoționantă și sinceră. Atât de sinceră încât am decis să nu o traduc. Pentru a nu-i știrbi în vreun fel rotunjimea.

Nu știu cine este Theresa Peter, cea care a realizat filmul pe care tocmai l-ați văzut. Am încercat să aflu, dar nu am reușit. Știu doar că Theresa are dreptate: România nu este doar țara peisajelor minunate la care deseori nu ai acces din pricina drumurilor. Sau, mai bine zis, a lipsei lor.

România este și țara în care turiștii veniți din toată lumea să vadă “castelul lui Dracula” nu au un trotuar pe care să meargă sau un coș de gunoi la care să arunce hârtiile uleioase ale gogoșilor cumpărate la colț de stradă. România este și țara orașelor cenușii, ruinate încă de dinainte de a deveni ruină. Și, mai ales, este țara oamenilor care au învățat să-și trăiască bucuriile prin colbul din fața caselor, privindu-i curios și cu inima deschisă pe cei care descalecă în viețile lor, pentru a pleca apoi mai departe, cu ranițele pline de povești și de fotografii.

România este și ceea ce lăsăm fiecare în urma umbrelor noastre. Iar Medgidia este doar o Românie mai mică. La fel ca și toate celelalte mici Românii de pe întreg cuprinsul țării.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Atitudini

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.