Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Romanca-paianjen

Cyfer

“Blues. Un standard blues. Dar noi îl cântăm în felul nostru. Adică mai funky… O să ascultați.” Îl știți pe...

Continuare...


Powered by

Romanca-paianjen

Sorin Tudorde @
22 May 2012

Fotomodelul Bianca Găvrilaș a prezentat, în Londra, o capă unică în lume, țesută din pânza a peste un milion de păianjeni.

Capa a fost realizată de designerul englez Simon Peers, folosind un procedeu care nu a mai fost folosit de peste 100 de ani și al cărui meșteșug se credea că a fost pierdut: timp de opt ani, în fiecare zi, muncitori calificați din Madagascar au extras cu ajutorul unui dispozitiv manual pânzele a mii de păianjeni aurii înainte de a-i elibera în natură. În total 1,2 milioane de păianjeni, rezultând astfel cea de a doua țesătură din lume realizată din pânză de păianjen și prima din care a fost realizat un obiect de îmbrăcăminte.

Culoarea capei este naturală (pânza păianjenilor aurii este galbenă), iar țesătura are patru metri lungime. Ședința foto a avut loc în data de 24 ianuarie 2012 la Muzeul Victoria şi Albert din Londra, în cadrul galeriei Medievale.

Bianca Găvrilaş s-a născut pe 21 septembrie 1995 în Baia Mare, acolo unde îşi umează cursurile şcolare și este fotomodel în cadrul agenţiei de modelling Gaby’s Models.

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.