Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Rochiile fluide

Toamnele noastre

Cocorii din suflete se duc departe Iar apele reci ne inundă privirea. Cu forţă adâncă un frig ne străbate Şi-o...

Continuare...


Powered by

Rochiile fluide

Sorin Tudorde @
25 June 2013

Rochii care “curg” în jurul trupurilor, într-un ritm dictat de ochii celor care le privesc.

Creațiile vestimentare pe care le veți vedea sunt realizate din fibre fotoluminiscente, activitate prin intermediul tehnologiei de detectare a mișcărilor retinei. Mai exact: rochiile reacționează atunci când sunt privite, senzorii încorporați devenind activi în funcție de mișcarea retinelor celor ce privesc ochilor.

“Se spune că o fotografie este alintată de clipirile ochilor. În acest caz, însă, conceptul de prezență și dispariție sunt puse la îndoială de vreme ce experiența clar-obscurului este atinsă prin intermediul privirilor neațintite.”

Două creații semnate de artista și profesoara universitară Ying Gao, ale cărei creații aflate la granița dintre design vestimentar, tehnologie și instalații artistice sunt deseori expuse în muzee și galerii de artă.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri