Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Rochii interactive

Un an de teatru cum n-ai mai vazut

Teatrul În Culise sărbătoreşte un an de existenţă! Între 30 noiembrie şi 2 decembrie vă aşteptăm la casa din Str....

Continuare...


Powered by

Rochii interactive

Sorin Tudorde @
27 July 2011

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

Germanii au îmbinat știința și tehnologia pentru a crea primele rochii care strălucesc. La propriu.

Conceptul rochiei interactive este “comunicarea cu mediul ambiant prin traducerea liberă a mișcărilor corpului în modele de lumină”. Materialul textil creat de cercetătorii germani de la Stretchable Circuits are încorporate LED-uri și senzori de mișcare, astfel încât rochiile luminează cu sclipiri de diamant în funcție de mișcările celei care o poartă.

Și chiar mai mult: rochiile pot fi programate în funcție de ocazia pentru care sunt purtate astfel încât să strălucească într-un anume fel. În plus, noul material textil poate fi spălat și călcat ca oricare alt material.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.