Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Rochii interactive

Desenând cu umbre

În umbra oțelului, fragila poveste a unei idei. Larry Kagan este un sculptor care folosește oțelul, lumina și umbrele ca...

Continuare...


Powered by

Rochii interactive

Sorin Tudorde @
27 July 2011

Germanii au îmbinat știința și tehnologia pentru a crea primele rochii care strălucesc. La propriu.

Conceptul rochiei interactive este “comunicarea cu mediul ambiant prin traducerea liberă a mișcărilor corpului în modele de lumină”. Materialul textil creat de cercetătorii germani de la Stretchable Circuits are încorporate LED-uri și senzori de mișcare, astfel încât rochiile luminează cu sclipiri de diamant în funcție de mișcările celei care o poartă.

Și chiar mai mult: rochiile pot fi programate în funcție de ocazia pentru care sunt purtate astfel încât să strălucească într-un anume fel. În plus, noul material textil poate fi spălat și călcat ca oricare alt material.

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.