Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

RM, copilul fără minte

O zi prin București

Bucureștiul din zori și până noaptea prin intermediul a șapte fotografii realizate de șapte turiști străini. Piața Unirii, 6:15 AM...

Continuare...


Powered by

RM, copilul fără minte

Sorin Tudorde @
27 January 2014

Susține și tu Webcultura! Pentru că, împreună, putem supraviețui ignoranței și ignoranților.

Mulțumim. (Vezi aici cine a donat până acum.)

O metaforă artistică în Piața Presei din București.

RM-2

Pentru a nu intra în vreun conflict cu corporatiștii de la Roșia Montană, artista Ileana Oancea și-a numit lucrarea (doar) astfel RM. Și o descrie așa: “RM, copilul fără minte, care se bucură când are un bulgăre de aur“.

RM-1

Lucrarea a fost instalată pe 22 ianuarie 2014 în Piața Presei din București, pe soclul rămas liber în 1990 (și de pe care, pe vremuri, ne privea, scrutător, Lenin).

RM-3

O lucrare care astfel devine parte din Proiect 1990, după cum se numește seria de evenimente inițiate în ianuarie 2010 de Ioana Ciocan și care au ca scop amplasarea unor lucrări de artă contemporană pe soclul din Piaţa Presei.

RM-4

(via)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Arte vizuale

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.