Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Reinventarea pianului

Cum să bei o bere cu prietenii

…în diverse colțuri ale lumii. Un ghid util pentru îndrăgostiții de călătorie și iubitorii de bere (sau invers): cum e politicos...

Continuare...


Powered by

Reinventarea pianului

Sorin Tudorde @
8 May 2012

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

Știați că și pianele se pot “tuna”?

A asculta muzica germanului Volker Bertelmann se poate dovedi extrem de înșelător: ceea ce pare a fi sunetul unui ansamblu de muzicieni și al instrumentelor aferente este, în fapt, interpretarea la pian a unui singur om. Pentru a ajunge la această performanță, germanul original din Dusseldorf, pe numele lui de scenă Hauschka, își “tunează” pianele, folosind obiecte dintre cele mai năstrușnice: de la folii de aluminiu la fâșii din piele și de la bucați de metal la mingi de ping-pong.

Și iată și o interpretare din cadrul unui concert susținut de Hauschka în Japonia.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.