Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Recital extraordinar de percutie

Zece gânduri de primăvară

…în cinci citate Vreau să fac cu tine ce face primăvara cu cireșii. (Pablo Neruda) WebCultura are nevoie de ajutorul...

Continuare...


Powered by

Recital extraordinar de percutie

WebCulturade @
18 April 2011

Fără muzică şi ritm, viaţa ar fi extrem de plictisitoare. Tocmai de aceea Alexandru Anastasiu şi Lucian Maxim vă spun miercuri, 20 aprilie 2011, ora 19.00, pe scena Sălii Radio, „O poveste despre ritm şi melodie în muzică”. Cei doi percuţionişti au pregătit un program special, care cuprinde atât compoziţii proprii, cât şi lucrări de Monogo Santamaria, Milt Jackson, Carlos Jobim.

WebCultura are nevoie de ajutorul dumneavoastră. Ne puteți susține, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Alexandru Anastasiu a activat în orchestre simfonice, grupuri de muzică de cameră, ansamblul GAME, iar ca solist a performat concerte ce s-au bucurat de aprecierea publicului şi a criticii. Alexandru a dobândit o pasiune specială pentru vibrafon, dedicându-se studiului aprofundat al acestui instrument de percuţie. În anul 1999 accede în semifinala Concursului Internaţional de Vibrafon de la Clermont-Ferrand. Doi ani mai târziu(2001), câştigă Bursa Yamaha pentru instrumente de percuţie.

Lucian Maxim este percuţionist la Orchestra Simfonică Radio din Bucureşti, România. A susţinut concerte de jazz alături de nume importante ca Johnny Răducanu, Marius Popp şi Garbis Dedeian. S-a remarcat, de asemenea, prin numeroase apariţii ca percuţionist şi ilustrator muzical pentru diferite performanţe teatrale, inclusiv cunoscuta adaptare a „Trilogiei Greceşti” în regia lui Andrei Şerban, prezentată în România, Franţa, Scoţia şi Brazilia.

Despre autor

Comentează

Parteneri