Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

“Realitatea cea mai de preț, realitatea, repet, este sufletul.”

Noaptea Literaturii Europene la București

13 institute culturale și ambasade îi invită pe iubitorii de literatură în 13 spații atipice, pentru a se întâlni cu...

Continuare...


Powered by

“Realitatea cea mai de preț, realitatea, repet, este sufletul.”

Sorin Tudorde @
17 September 2013

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

“Ce rost are căsătoria, dacă nu e pentru toată viața?”

“Dragostea nu înseamnă numai tinerețe, voluptate, romanțe și apoi plictiseală, goană după altceva, care e mereu același lucru.”

“Dragostea e de la tinerețe până la bătrânețe, iar cuplul petrece din ce în ce mai bine cu cât se apropie de moarte (bineînțeles, dacă are simțul divinului). Petrece din ce în ce mai bine, în ciuda pierderii puterilor, în ciuda tuturor necazurilor. Lucru cu adevărat important, cel mai important: a petrece cât mai bine.”

“Numai cuplul e o realitate umană, aptă de fericire (și de tot ce intră în alchimia fericirii: suferință, sacrificiu, bucurie, gratitudine).”

“Degeaba ești serios dacă nu știi să fii atent și dacă nu ești perspicace (atenția inteligentă e totdeauna perspicace).”

“Cine contemplă cu atenție lucruri neluate în seamă, socotite insignifiante, efemere, acela are toate șansele să descopere esențe, detalii revelatorii.”

“Dar atenția acordată lucrurilor neînsemnate se numește frivolitate.”

“Realitatea cea mai de preț, realitatea, repet, este sufletul. A nu ți-l «pierde», a ți-l salva, a ți-l mântui, e dintotdeauna marea temă a conduitei morale și a soteriologiei, fie de natura laică, fie religioasă. Nu exista nenorocire mai mare decât cea de a-ți «pierde sufletul»; a nu înțelege asta, a fi indiferent la pierderea propriului suflet, e pur și simplu imbecilitate; imbecilitatea nu e niciodată o scuză, ci o circumstanță agravantă.”

Alexandru Paleologu,
Despre lucrurile cu adevarat importante

(foto: Benoit Courti)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.