Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Radu Beligan: cel mai longeviv actor aflat pe scena de teatru

Melodia zilei

Una dintre cele mai îndrăgite melodii rock ale tuturor timpurilor. We Will Rock You, într-o interpretare ceva mai specială. Este,...

Continuare...


Powered by

Radu Beligan: cel mai longeviv actor aflat pe scena de teatru

Sorin Tudorde @
10 December 2013

Un record Guinness stabilit de un mare și mereu tânăr actor român.

Duminică, 15 decembrie 2013, la Teatrul Naţional Bucureşti, imediat după spectacolul “Egoistul”, jucat şi regizat de Radu Beligan, marele actor român va primi, din partea Cărţii Recordurilor Guinness, titlul de cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena unui teatru.

Născut pe 14 decembrie 1918, Radu Beligan a debutat în teatru în 1938, la vârsta de 20 ani, în piesa “Crimă și pedeapsă” după Dostoievski, în regia lui Mihai Zirra, pe scena Teatrului “Munca și Lumina” din București.

Marele actor, care pe 14 decembrie împlineşte 95 de ani și care de 75 de ani aduce bucurie tuturor acelora care îndrăgesc teatrul, va fi sărbătorit şi de ziua lui, la Teatrul Metropolis din Bucureşti, unde chiar de aniversarea sa va juca în premiera “Lecţia de violoncel”, în regia lui Felix Alexa.

(via Mediafax; sursa foto: Realitatea)

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri