Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Punctul de fuga

Prima zi a Jazz in the Park: 10.000 de participanți, concerte și voie bună

Festivalul Jazz in the Park a debutat ieri în Parcul Central din Cluj-Napoca, peste 10.000 de clujeni luând parte la...

Continuare...


Powered by

Punctul de fuga

Sorin Tudorde @
2 September 2012

Un altfel de omagiu adus lui Stanley Kubrick.

Marele Stanley Kubrick a fost și un desăvărșit maestru în folosirea “punctului de fugă”.

Perspectiva lineară ţine cont de modul în care ochiul uman percepe spaţiul şi obiectele pe măsură ce distanţa şi poziţia privitorului faţă de ele se schimbă. Câmpul vizual are forma unui con cu o deschidere de aproximativ 53 de grade, al cărui vârf pornește din ochiul privitorului şi se lărgeşte pe măsură ce distanţa creşte la infinit. Obiectele din prim-plan apar mai mari, deoarece ocupă toată suprafaţa retinei, iar cele din planul îndepărtat apar mai mici (din acest motiv, perspectiva lineară mai poartă denumirea şi de proiecţie conică). În arta academică perspectiva lineară este considerată singura modalitate de redare corectă a spaţiului, motiv pentru care a mai fost numită şi perspectivă ştiinţifică. Imaginile care folosesc perspectiva lineară pornesc de la premisa că există un punct fix de observaţie din care este examinată scena. Acest punct de vedere al privitorului se proiectează de regulă pe linia orizontului, în aşa-numitul punct de fugă.

Un montaj realizat de către Kogonda, cel care a semnat și excelentele montaje realizate din filmele regizorilor Wes Anderson și Quentin Tarantino.

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.