Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Proiectul Balerina

1 Decembrie: seara romaneasca la HBO

HBO sărbătorește 1 decembrie cu o seară de producții romanești de excepție. Seara românescă de film de la HBO se...

Continuare...


Powered by

Proiectul Balerina

Sorin Tudorde @
17 August 2011

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că Webcultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim pentru susținere!

Un proiect fotografic minunat. Cu adevărat minunat!

Proiectul Balerina este este compus dintr-o serie de fotografii realizate de Dane Shitagi, pe parcursul a zece ani, pe străzile New-York-ului. Orașul devine astfel decor. Iar visul, realitate.

“Am încercat să fotografiez balerinele,  nu dansul lor. Am incercat să mă concentrez pe dansatori și nu pe mișcările lor. Am încercat să le surprind sufletele și nu pașii. Proiectul Balerina este mai mult despre dansatori decât despre dans.

De multe ori, fotografii încerca să surprindă “momentul” dansului, fără a recunoaşte un adevăr evident: aparatul de fotografiat nu este chiar cel mai bun instrument pentru aceasta. Aparatul foto poate surprinde doar imaginile statice a ceea ce, prin esență, este dinamic.”

Fiecare fotografie din cadrul proiectului Balerina este atent construită. Și realizată pe film fotografic tradiţional şi nu folosind camerele digitale. Majoritatea celor care au pozat pentru proiect sunt balerine profesioniste, iar câteva sunt studente în ani terminali ale unor şcoli de balet de renume.

(click pe imagini pentru mărire)

Iar dacă (și voi) v-ați îndrăgostit de proiectul Balerina, puteți afla mai multe de pe blogul proiectului și pagina de facebook Ballerina Project.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.