Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Printre blocurile gri…

Cosmin Bumbuț desemnat “Fotograful anului” la Sony World Photography Awards

Cosmin Bumbuț a fost desemnat “Fotograful anului” la secțiunea “Arhitectură” a celei mai mari competiții de fotografie din lume –...

Continuare...


Powered by

Printre blocurile gri…

Sorin Tudorde @
21 April 2011

Ieri vă prezentam cum artistul american Joshua Harris aduce la viață creaturi urbane folosind pungi menajere, astăzi vă voi un alt proiect urban care imi place foarte mult.

“Într-un oraş tensionat, confuz şi copleşit de nuanțe de gri şi bej, aducem o paletă de culori care trezește orașul la viață și aduce bună dispoziție locuitorilor săi.

Pictând gurile de canalizare, propunem un nou tip de comunicare între artă și oraș și între artă și locuitorii săi. Dorim să arătăm că până și obiectul cel mai neglijat și cel mai indiferent tuturor poate deveni, la o privire mai atentă, o formă de artă. Gurile de canalizare pictate de 6emeia sunt asemeni picăturilor de culoare într-o imensă găleată gri. Și afirmăm că arta nu trebuie să se afle neapărat atârnată pe zidurile muzeelor sau galeriilor.”

6emeia este un grup creativ format din artiștii 6emeia Anderson Augusto (cunoscut sub numele de IS) şi Leonardo Delafuente (cunoscut sub numele de  Delafuente), rezidenţi în cartierul Barra Funda (São Paulo, Brazilia).

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri