Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Primul film de pe YouTube

Saxofonul

“La ce bun să-l frecventăm pe Platon când un saxofon ne poate face face la fel de bine să întrezărim...

Continuare...


Powered by

Primul film de pe YouTube

Sorin Tudorde @
24 April 2012

“Asadar, iată-ne în fața unor elefanți.”

Primul film urcat vreodată pe YouTube se numește “Eu la Zoo”, are doar 18 secunde, a fost încărcat în data de 23 aprilie 2005 la ora 10:27 și îl prezintă pe cofondatorul Jawed Karim vorbind despre elefanți în grădina zoologică din San Diego.

YouTube a fost lansat inițial de către trei prieteni prieteni (toți angajați PayPal): Jawed Karim, Chad Hurley și Steve Chen. Astăzi YouTube aparține Google, are mai mult de 800 de milioane de vizitatori lunar și în fiecare minut este încărcat un conținut video care echivalează cu 60 de ore de film.

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


 

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.