Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Primul film de Crăciun din istoria cinematografiei

Cinci lucruri mai puțin știute despre Ziua Mamei. Și despre Ziua Tatălui

Știați că… 1. în România, începând din 2010, Ziua Mamei se sărbătorește oficial în prima duminică a lunii mai? Altfel...

Continuare...


Powered by

Primul film de Crăciun din istoria cinematografiei

Sorin Tudorde @
25 December 2012

Un film realizat în anul 1898.

Moș Crăciun, filmul realizat în 1898 de către George Albert Smith este primul film de Crăciun din istoria cinematografiei și, în mod evident, primul film în care Moș Crăciun devine un personaj de film. În același timp este și primul film în care este prezentată o acțiune paralelă.

WebCultura are nevoie de ajutorul dumneavoastră. Ne puteți susține, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Pentru epoca în care a fost realizat, este una dintre cele mai sofisticate producții cinematografice din punct de vedere vizual și conceptual. Și, chiar dacă de atunci a trecut mai bine de un secol, filmul păstrează încă un farmec aparte.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri