Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Prima reconstructie stereoscopica a unei picturi poloneze

Ochiul lui Dumnezeu

Prin ochii Creatorului… În limbaj regizoral se numește God’s Eye View și reprezintă WebCultura are nevoie de ajutorul dumneavoastră. Ne...

Continuare...


Powered by

Prima reconstructie stereoscopica a unei picturi poloneze

Sorin Tudorde @
4 June 2012

“Bătălia de la Grunwald”, una dintre marile picturi ale istoriei poloneze a fost adusă la viață.

Realizarea aparține designerilor polonezi din cadrul agenției Platige Image și, după spusele lor, am avea de a face cu “prima reproducere stereoscopică din lume a unei picturi”. Ceea ce nu este chiar adevărat: prima astfel de reproducere este Guernica 3D și a fost realizată în 2008 de către Lena Gieseke, fosta soție a lui Tim Burton. Și aceasta fără a ține cont de Țipătul al lui Sebastian Cosor, realizat în 2011.

WebCultura are nevoie de ajutorul dumneavoastră. Ne puteți susține, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Bătălia de la Grunwald a fost realizată de pictorul Jan Matejko în 1878, după evenimentele istorice care au avut loc pe 15 iulie 1410.

Modelarea tridimensională a celor 67 de caractere unice din cadrul picturii este, chiar și așa, o realizare demnă de menționat a agenției poloneze.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri