Prima medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice

Webcultura are nevoie de susținerea ta. Ne poți sprijini prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Alin Moldoveanu a câștigat prima medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice de la Londra, impunându-se în proba de pușcă aer comprimat 10 m din cadrul competiției de tir.

Alin l-a învins pe campionul mondial, italianul Niccolo Campriani (701.5 puncte), locul trei revenind indianului Narang Gagan (701.1 puncte). În calificări,  Alin Moldoveanu a egalat, cu 599 de puncte, recordul olimpic stabilit în anul 2004, la Atena, de chinezul Zhu Qinan.

“N-am omorât în viața mea nici măcar o vrabie, noi suntem paşnici, tragem doar în cartoane. Nu am ştiut până la ultima tragere rezultatul. Am văzut că am luat aurul abia după ultimul foc, când m-am uitat pe tabelă. M-am izolat de exterior şi mi-am văzut de treabă. Cred că am slăbit 2-3 kg. A avut o greşeală mică, speram să fiu în primii trei”, a declarat Alin Moldoveanu imediat după cucerirea primei medalii de aur pentru România la Jocurile Olimpice 2012.

(foto: london2012.com)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu