Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Prima librărie din Europa unde cărţile sunt tipărite pe loc

Cum să flirtezi cu succes

O demonstrație practică, în cinci pași ușor de urmat. Pasul 1: îți alegi “victima”. Pasul 2: te porți ca o...

Continuare...


Powered by

Prima librărie din Europa unde cărţile sunt tipărite pe loc

Sorin Tudorde @
14 March 2016

Susține și tu Webcultura! Pentru că, împreună, putem supraviețui ignoranței și ignoranților.

Mulțumim. (Vezi aici cine a donat până acum.)

De sâmbătă, 19 martie, în centrul Parisului se va deschide o librărie în care clienţii vor putea să-şi printeze cărţile dorite în câteva minute.

PUFSituată la doi paşi de celebra universitate Sorbona, librăria nu va avea cărţi pe stoc, dar va da posibilitatea clienţilor să-şi aleagă titlul dorit şi să imprime pe loc cartea cu ajutorul unui robot numit “Espresso Book Machine”. Espresso, pentru că, spun patronii, timpul de aşteptare este acelaşi pe care clientul l-ar rezerva savurării unei cafele.

Preţul cărţilor nu va fi mai mare decât cel din librăriile clasice, iar clienţii îți vor putea alege cărțile dorite dintr-un catalog online cuprinzând milioane de titluri internaţionale intrate în domeniul public și peste 5.000 de titluri ale Editurii Presses Universitaires de France (PUF).

Prin această metodă, cererea de carte clasică ar putea căpăta o nouă viaţă, Espresso Book Machine contribuind la reducerea considerabilă a costurilor de transport şi de stocare pe care le suportă editurile.

(via Radio România Cultural)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Literatura

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.