Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Prima imagine color transmisa de pe Marte

Suflet în culori

Sâmbătă, 2 aprilie 2016, începând cu ora 19.00, pe scena Ateneului Român din București, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură...

Continuare...


Powered by

Prima imagine color transmisa de pe Marte

Sorin Tudorde @
8 August 2012

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

Aceasta este prima imagine color transmisă de pe planeta Marte de către robotul Curiosity.

Imaginea reprezintă versantul nordic al Craterului Gale și este cețoasă din pricina prafului depus pe apărătoarea lentilei aparatului foto în timpul coborârii robotului Curiosity pe planeta Marte. Potrivit NASA, aparatul foto este prevăzut cu o apărătoare transparentă care va fi ridicată la cel puțin o săptămână de la aterizare.

Lansat pe 26 noiembrie 2011, Curiosity a ajuns pe Marte în data de 6 august 2012. În aceeași zi a trimis spre Pământ mai multe imagini alb-negru, iar mai apoi această primă imagine color.

(sursa: NASA)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.