Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Prima fotografie publicata vreodata pe internet

Dragobete: stand-up, live music & sketch art

Duminica pe 24 februarie de la ora 18:30 si pana tarziu in noapte. Dupa posibilitati. Pentru ca show-ul trebuia sa...

Continuare...


Powered by

Prima fotografie publicata vreodata pe internet

Sorin Tudorde @
11 July 2012

În iulie 1992 era urcată online prima imagine din lume.

Prima fotografie publicată vreodată pe Internet este o imagine prelucrată în Photoshop a formației Les Horrible Cernettes, o trupă de muzică pop alcătuit din angajate ale Centrul European de Cercetări Nucleare din Geneva (CERN). Acestă imagine.

O fotografie vădit lipsită de calități artistice, dar una dintre fotografiile care au făcut istorie (în definitiv, prima fotografie realizată vreodată înfățișează doar un banal acoperiș, iar prima fotografie color din lume doar un simplu petec de pânză). Fotografia a fost realizată pe 18 iulie 1992 de către Tim Berners-Lee, unul dintre părinții internetului. Dar iată și originalul fotografiei lui Lee.

O fotografie care, dacă nu ai ști că are două decenii, ai putea jura că este una dintre imaginile pe care le vedem pe facebook în fiecare zi. Ceea ce, în cele din urmă, spune câte ceva și despre “evoluția utilizatorilor de internet”. Și despre mentalități. 🙂

(via)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri