Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Prima arma construita dintr-un virus informatic

Cu obloanele trase şi tăcerile încremenite

Cad tăceri triste peste noi, Ne-am tras obloanele la suflet amândoi Şi ne bunghim printre zăbrele, Poate ne vor ocoli...

Continuare...


Powered by

Prima arma construita dintr-un virus informatic

Sorin Tudorde @
27 April 2012

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că Webcultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim pentru susținere!

Întrebarea este: cine o va folosi din nou această arma? Și, mai ales, în ce scop?

În iunie 2010, era anunțată oficial existența Stuxnet un virus informatic de 20 de ori mai complex decât tot ceea ce era cunoscut. Un virus special conceput pentru a distruge capacitățile nucleare ale Iranului. În realitate, o armă. Funcționabilă și testată pe câmpul de luptă. Prima armă construită, “în întregime, din cod”. Unii spun că ar fi construit-o israelienii. Alții că ar fi construit-o americanii. Iar alții că ar fi construit de Siemens. Dar nu asta este important. Important este că, la doar nouă luni de la anunțul oficial privind existența sa, Stuxnet putea fi descărcat online de către oricine dorea. Stuxnet  este o armă la care oricine are acces. Cine o va folosi din nou? Și în ce scop? Iată trei minute de documentar care vă vor da fiori.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.