Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

“Prietenii te pot dezamăgi mai mult decât dușmanii”

Fotografiile ali(e)nării

Povestea tânărului care a încercat să-și aline cumplita suferință prin fotografie. La cei 20 de ani ai săi, Christian Hopkins suferă...

Continuare...


Powered by

“Prietenii te pot dezamăgi mai mult decât dușmanii”

Sorin Tudorde @
25 October 2016

Omul îşi câştigă în fiecare zi dreptul de a avea un “mâine”.

Când am întors ţara de partea Aliaţilor, pentru salvarea existenţei Statului român, aveam 22 de ani. Aceeaşi vârstă o aveau şi cei care se adunau, exact acum 70 de ani, la 8 noiembrie 1945, în Piaţa Palatului Regal, pentru a-şi apăra libertatea. Aceeaşi vârstă o au şi cei ce au ieşit în stradă, în aceste zile.

Un lucru pe care l-am învăţat în tinereţe a fost că prietenii te pot dezamăgi mai mult decât dușmanii. Alt lucru învăţat atunci a fost că în momentele cruciale rămâi singur.

Democraţia şi libertăţile nu sunt câştigate pentru totdeauna. Nicio izbândă nu este eternă. Omul îşi câştigă în fiecare zi dreptul de a avea un “mâine”. Ţara îşi redobândeşte, cu fiecare generaţie, privilegiul de a continua să existe.

A avea legi bune este un lucru însemnat. A-i face pe oameni să le respecte este încă mai valoros. Dar fundamental este ca oamenii să creadă în ele. România prezentului nu a ajuns încă acolo.

Regele Mihai I al României
8 noiembrie 2015

mihai-i

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri