Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

“Prietenii te pot dezamăgi mai mult decât dușmanii”

Zilele Culturii Japoneze 2015

Între 8 și 17 mai 2015, Centrul de Studii Româno-Japoneze “Angela Hondru”, împreună cu Universitatea Româno-Americană din București, Otaku Festival,...

Continuare...


Powered by

“Prietenii te pot dezamăgi mai mult decât dușmanii”

Sorin Tudorde @
25 October 2016

Omul îşi câştigă în fiecare zi dreptul de a avea un “mâine”.

Când am întors ţara de partea Aliaţilor, pentru salvarea existenţei Statului român, aveam 22 de ani. Aceeaşi vârstă o aveau şi cei care se adunau, exact acum 70 de ani, la 8 noiembrie 1945, în Piaţa Palatului Regal, pentru a-şi apăra libertatea. Aceeaşi vârstă o au şi cei ce au ieşit în stradă, în aceste zile.

Un lucru pe care l-am învăţat în tinereţe a fost că prietenii te pot dezamăgi mai mult decât dușmanii. Alt lucru învăţat atunci a fost că în momentele cruciale rămâi singur.

Democraţia şi libertăţile nu sunt câştigate pentru totdeauna. Nicio izbândă nu este eternă. Omul îşi câştigă în fiecare zi dreptul de a avea un “mâine”. Ţara îşi redobândeşte, cu fiecare generaţie, privilegiul de a continua să existe.

A avea legi bune este un lucru însemnat. A-i face pe oameni să le respecte este încă mai valoros. Dar fundamental este ca oamenii să creadă în ele. România prezentului nu a ajuns încă acolo.

Regele Mihai I al României
8 noiembrie 2015

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


mihai-i

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.