Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Premiile Oscar 2012: doi romani premiati pentru tehnologie

Vrei să scapi de șoareci? Votează o pisică!

Încă o dovadă că, după au cucerit Internetul, pisicile vor conduce lumea. Pe 7 iulie 2013, onorabilul domn Morris s-a...

Continuare...


Powered by

Premiile Oscar 2012: doi romani premiati pentru tehnologie

Sorin Tudorde @
27 February 2012

Invenţia a doi români, onorată cu un Oscar pentru tehnologie, premiu decernat înaintea Oscarurilor pentru realizări artistice, a fost prezentată pe ecranul centrului Hollywood and Highland, în cadrul celei de-a 84-e ediţie a Premiilor Academiei Americane de Film. Pe ecran, a fost prezentat şi un fragment din ceremonia de premiere”, citim în Gândul. Și mai departe: “Petru Pop şi Radu Corlan, fac parte din echipa care a inventat camerele digitale ultrarapide, folosite la filmarea unor producţii de la Hollywood, printre care şi “Inception”, “Born to be Wild” sau seria “Mision Impossible”. Cei doi, împreună cu prietenul lor, Alexandru Aciu, au dezvoltat acest mecanism de captarea imaginilor în anii ’90. ♣ Și, dacă vorbim despre Oscar, iată câțiva dintre marii câștigători: Cel mai bun film: The Artist; Cea mai bună actriţă în rol principal: Meryl Streep (“The Iron Lady”); Cel mai bun actor în rol principal: Jean Dujardin (“The Artist”); Cel mai bun regizor: Michel Hazanavicius (“The Artist”); Cel mai bun scurtmetraj animat: The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore (un film pe care puteți să-l vedeți online aici); Cel mai bun scenariu original: “Midnight in Paris” (Woody Allen); Cel mai bun actor în rol secundar: Christopher Plummer (“Beginners”); Cel mai bun lungmetraj de animaţie: “Rango”, de Gore Verbinski; Cea mai bună actriţă în rol secundar: Octavia Spencer (“The Help”); Cel mai bun film străin: “Nader and Simin, A Separation” (Iran); Cea mai bună regie artistică: “Hugo” (Dante Ferretti, Francesca Lo Schiavo). Și, în încheiere, o știre Mediafax: “Aproape 6 milioane de telespectatori din întreaga Românie se uitau, în minutul de aur al emisiunii, de la 22.17, la «Românii au talent»”.

Petru Pop (centru stânga) şi Radu Corlan (centru dreapta), românii care au câștigat Oscarul.

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.