Praf de stele

Încă un vis românesc de care s-a ales praful…

În 1989, la Odorheiul Secuiesc, a început construcția unui observator astronomic.

Un observator care nu a fost dat în folosință niciodată: în 1990, o dată cu schimbarea regimului politic, construcția a fost abandonată și, în afara unor declarații politice de conjunctură, nu s-a mai făcut nimic: timpul, oamenii fără adăpost și grafferii au fost singurii care au mai băgat-o în seamă.

Unii spun că, din pricina poluării luminoase, ar fi fost oricum o investiție proastă. Alții spun că, măcar pentru elevi, ar fi fost o invesție bună. Iar alții spun că, în cele din urmă este doar un alt vis românesc făcut praf. Praf de stele.

Iar la cea măicuţă / Să nu spui, drăguță, / Că la nunta mea / A căzut o stea, / C-am avut nuntași / Brazi și păltinași, / Preoți, munții mari, / Paseri, lăutari, / Păsărele mii, / Și stele făclii…

Fotografii de Grimpix.

Ne bucurăm pentru că ne citești. Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi.
Ne poți susține prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu