Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

“Poziția copilului” a câștigat Ursul de Aur la Berlinala 2013

It’s a beautiful day

Nu știu exact ce spune el acolo, însa spune bine. “Eu nu am căutat, în toată viața mea, decât esența zborului!...

Continuare...


Powered by

“Poziția copilului” a câștigat Ursul de Aur la Berlinala 2013

Sorin Tudorde @
16 February 2013

“Poziția copilului”, filmul regizat de Călin Peter Netzer, a câștigat marele trofeul al Festivalului Internațional de film de la Berlin.

După ce a primit Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun film, “Poziția copilului” a primul Ursul de Aur la Festivalul Internațional de film de la Berlin, anunță site-ul oficial al Festivalului.

FIPRESCI (Fédération Internationale de la Presse Cinématographique) stabilește jurii independente și acordă premii în cadrul tuturor marilor festivaluri de film.

“Poziția copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer (după “Maria” – 2003 – și “Medalia de onoare” – 2010). Filmul vorbește cu dramatism, emoție și umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste și despre amprentele pe care le lasă părinții asupra personalității acestora, făcând, în același timp, o radiografie a “high-class-ului românesc contemporan” și corupției întregului sistem socio-economic din România zilelor noastre.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. Repetam ceea ce se intampla adesea cu fiecare creatie culturala cinematografica romaneasca premiata: ne bucuram ca luam premiu. Bine, bine, dar filmul arata ca societatea romaneasca are niste probleme...Ei si ? Mergem mai departe...

Comentează

Parteneri