Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Poveste in ceasca de cafea

De la “speranțe” la “expectațiuni”

Despre snobi și snobisme. “Adjuncţii autohtoni ai şefilor de multinaţionale au început să vorbească o română pigmentată cu feed-back-uri şi...

Continuare...


Powered by

Poveste in ceasca de cafea

Sorin Tudorde @
16 February 2012

Mai exact, un portret realizat din urmele lăsate de ceștile de cafea.

“Proiectul este inspirat de melodia lui Jay Chou, “Secret”. În primul vers se vorbește despre ridicarea unei ceşti de cafea de pe farfurie. Iar în final, despre frunze de toamnă şi amintiri fragmentate. Este aceeași poveste despre care vorbește portretul lui Jay Chou, în ansamblul său: este format dintr-o mulțime de cercuri individuale, multe dintre ele rupte şi imperfecte, asemeni frunzele de toamnă căzute. Melodia spune povestea unei fete care a călătorit 20 de ani în viitor, l-a întâlnit pe Jay și s-a îndrăgostit. Apoi s-a întors în trecut și a schițat portretul său. Pictura mea încearcă să surprindă esența aceastei povești.” (Hong Yi)

Iar dacă vă întrebați cine este Hong Yi (sau RED, după cum singură își spune): este aceeași artistă din Shanghai care a realizat portretul sportivului Yao Ming folosind o minge de baschet.

Și tot RED este cea care a realizat portretul lui Ai Weiwei din semințe de floarea soarelui, ca un omagiu adus celebrei expoziții de la Tate Modern Gallery.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri