Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Politistii si arta…

Nu-i decât noiembrie…

Încerc să privesc mișcarea haotică a frunzelor, și fără să vreau sau să știu ce fac, mă uit mai departe...

Continuare...


Powered by

Politistii si arta…

Sorin Tudorde @
10 November 2011

Instalația artistică a fost surprinsă pe carosabil…

Ceea ce vedeți în imagine este o instalație artistică stradală realizată din 250.000 de monede de câte un eurocent. Instalația a fost realizată de Stefan Sagmeister – designerul care a creat și The Happy Film – în piața Waagdragerhof din Amsterdam. Timp de opt zile, mai mult de 100 de voluntari au sortat monedele în patru nuanțe diferite și apoi le-au așezat cu atenție într-un perimetru de 300 de metri pătrați.

Apoi, instalația artistică a fost “inaugurată” și publicul a putut să interacționeze cu ea. Însă, după mai puțin de 20 de ore, rezidenții din zonă au semnalat că un om al străzii ia monedele și au alertat poliția.

Polițiștii au venit, au prins “criminalul” și apoi, “pentru a proteja opera de artă”, au măturat monedele și le-au adunat în saci. Instalația artistică fusese surprinsă pe carosabil…

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri