Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Poftiti in pantecele Bestiei!

Portugal’s Vortice Dance Company will bring two of its shows to Romania this year

Dracula and Soliloquy dance shows will go on stage at the National Opera in Bucharest on September 16 and September...

Continuare...


Powered by

Poftiti in pantecele Bestiei!

Sorin Tudorde @
12 May 2011

Până pe 23 iunie, Grand Palais din Paris adăpostește o lucrare de artă de proporții epice: o “bestie” din vinil de 75,000 de metri cubi.

Lucrarea, denumită, după monstrul biblic, Leviatan, este creația artistului britanic de origine indiană Anish Kapoor. Vizitatorii sunt invitaţi să atingă mai întâi exteriorul “bestiei”, şi apoi la o plimbare în interiorul instalaţiei de 35 de metri înălțime. Și, pentru ca experiența să fie completă, în interiorul Leviatanului este pompat aer cald, astfel încât vizitatorii să-i poată simți “respirația”.

“Pentru mine, această uriaşă forță arhaică este legată de întuneric. Este un monstru împovărat  de cadavrele sale, care stă de pază peste unele regiuni uitate ale conştiinţei noastre.” (Anish Kapoor).

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri