Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Poezie prin cenzura

Linia

Unde este linia care desparte iubirea de abuz? Nu, nu este nevoie de traducere: știm cu toții despre ce este vorba....

Continuare...


Powered by

Poezie prin cenzura

Sorin Tudorde @
3 February 2012

Cum poți crea poezie “înarmându-te” cu un ziar și o cariocă.

Totul a început cu o carte: Newspaper Blackout.

WebCultura are nevoie de ajutorul dumneavoastră. Ne puteți susține, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


“Poetul şi caricaturistul Austin Kleon a descoperit un nou mod de a citi printre rânduri. Înarmat cu un ziar şi cu un marker permanent, el construieşte prin deconstrucţie, eliminând cuvintele de care nu are nevoie pentru a crea o nouă formă de artă: Newspaper Blackout poetry.” (Amazon. com)

Sau, mai direct spus, Austin înnegrește cu carioca o întreagă porțiune de ziar (o mâzgălește, dacă vreți), lăsând să se vadă doar anumite cuvinte. Cuvinte care formează o poezie.

Iar de aici, până la crearea unui blog (și a unei mici comunități virtuale) nu a mai fost decât un pas: blogul Newspaper Blackout prezintă cele mai reușite poezii din ziare ale lui Austin și ale cititorilor săi. Vă invit în cele ce urmează să citiți câteva dintre ele. Nu înainte de a vă întreba:

vă dați seama cât de multă poezie zace ascunsă prin ziarele românești? 😉

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri