Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Podurile vii ale Indiei

Concert extraordinar de colinde şi cântece de Crăciun

Corul de cameră “Preludiu”, dirijat de maestrul Voicu Enăchescu, va susţine un concert extraordinar de Colinde şi Cântece de Crăciun...

Continuare...


Powered by

Podurile vii ale Indiei

Sorin Tudorde @
2 April 2012

Susține și tu Webcultura. Mulțumim!

Vezi aici cine sunt cei cărora le mulțumim până acum.

Poduri din vegetație, desprinse, parcă, din povești.

În regiunea Meghalaya din India, locuitorii construiesc, de sute de ani, “poduri vii” deasupra cursurilor de apă. Sunt construcții de care se îngrijește întreaga comunitate.

Mai întâi, cele două maluri sunt unite prin trunchiuri de bambus. Apoi, pe fiecare parte a apei sunt plantați ficus benghalensis, copaci care cresc foarte repede și care au rădăcini aeriene. În decursul următoarelor luni (și ani), rădăcinile acestora sunt direcționate una către cealaltă, de-a lungul bambusului, până ajung să se întâlnească.

Mai târziu, între locurile goale rezultate din împletiturile rădăcinilor sunt introduse pietre și, în final, podurilor li se adaugă balustrade și trepte.

(via)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Design

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.