Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Pledoarie pentru pălărie

Uneltele imaginației

Puteți să recunoașteți uneltele din imagini? Cu puțină culoare și foarte multă imaginație, artistul francez Gilbert Legrand transformă obiecte banale...

Continuare...


Powered by

Pledoarie pentru pălărie

WebCulturade @
6 November 2014

Eveniment în cadrul expoziției “Găteala capului”. 11 – 16 noiembrie 2014, Sala Tancred Bănățeanu, Muzeul Național al Țăranului Român.

Muzeul Național al Țăranului Român vă invită marți, 11 noiembrie 2014, ora 17.00, la un eveniment inedit: Pledoarie pentru pălărie. În contextul special al expoziției Găteala capului, va fi prezentată colecția particulară de costume și pălării a profesoarei Adina Nanu.
Vernisajul va avea loc în Sala Acvariu, după care se va vizita expoziția deschisă în Sala Tancred Bănățeanu.

O colecție de sute de pălării și costume provenite de la sfârșitul secolului al XIX-lea până în anii ’60 ai secolului trecut, o paradă care va începe cu costumele cu corset și palaria „tocă” și care va continua cu pălăria „lighean”, a anilor 1910, pălăria „castron” a anilor ’20, turbanul anilor ’30, epoca New Look, și pălăria „țuguiată” și, în sfârșit, anii ’60, când pălăria a fost înlocuită (în plin comunism) de basma și de bască…
Deschiderea expoziției va fi urmată de lansarea Calendarului-album 2015, cu tema Găteala capului, a cărui ilustrație a fost asigurată de acuarele aparținând lui Carol Popp de Szathmári, aflate în arhiva Muzeului Țăranului, și de picturi aparținând Hedwigăi-Maria Formagiu, realizate după patrimoniul aflat în colecția Muzeului.

Expoziția va putea fi vizitată la Sala Tancred Bănățeanu, în perioada 11 – 16 noiembrie 2014, de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00.

pledoarie

Despre autor

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.