Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Pina: un eveniment cinematografic

CAOLIN 2016

Festivalul ceramicii contemporane la Muzeul Etnografic al Transilvaniei. CAOLIN 2016 (21-22 mai, Cluj), aflat la a treia ediţie, se va...

Continuare...


Powered by

Pina: un eveniment cinematografic

Sorin Tudorde @
19 August 2011

Pina, filmul care a rulat la cele mai importante festivaluri europene cu casa închisă, va fi lansat simultan în România, Finlanda, Cehia şi China pe 9 septembrie.

Considerat de către mulți drept evenimentul cinematografic al toamnei, Pina aduce un suflu nou – și îndelung așteptat! – pe piața românească a promovării filmelor:

WebCultura are nevoie de ajutorul dumneavoastră. Ne puteți susține, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


este pentru prima dată când se mizează atât de mult pe promovarea online. Și este pentru prima dată când pentru această promovare – online, repet – sunt angrenate nume atât de sonore. Feliciari, Parada Film!

“Pina este un film pentru Pina Bausch, una dintre cele mai importante coregrafe ale ultimelor decenii şi prietenă apropiată a lui Wim Wenders.

Filmat 3D cu ansamblul companiei de dans Pina Bausch din Wuppertal, acest lungmetraj-eveniment ilustrează ameţitoarea şi inimitabila artă a marii coregrafe germane, care a murit în vara lui 2009.

Prezent la cele mai importante festivaluri europene unde a rulat cu casa închisă, PINA a câştigat doar într-o singură săptămână Marele Premiu la 3D Festival din Paris (24-26 mai 2011) şi Premiul pentru Cel mai Bun Documentar German la Dokville (26-27 mai 2011). Pelicula a fost nominalizată şi la prestigiosul Premiu LUX, oferit de Parlamentul European.”

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri