Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Picturi in bandă adezivă

Malling

Pseudocronică de cumpărător. Egiptenii au piramidele, chinezii au Marele Zid, germanii au castele impunătoare, olandezii au canale, italienii au catedrale,...

Continuare...


Powered by

Picturi in bandă adezivă

Sorin Tudorde @
5 January 2012

O galerie de “picturi” realizate doar din bandă pentru lipit pachete.

Creațiile olandezului Max Zorn sunt realizate folosind doar bandă adezivă pentru împachetat. Da, exact, banala bandă adezivă de culoare maro. Și, după cum veți vedea, diversele nuanțe care compun lucrările sale sunt formate, pur și simplu, prin suprapunerea mai multor straturi de bandă adezivă.

banda adeziva (6)

“Ideea de a lucra cu bandă adezivă în loc de vopsea mi-a fost inspirată de un prieten care lucra ca designer auto în acea perioadă. Pentru a-și sublinia ideile, oamenii aceştia folosesc adesea benzi subțiri pe care le lipesc pe panouri de mari dimensiuni. Am fost surprins să văd cât de repede se puteau crea schițe uimitoare.”

“În ultimii ani acest tip de artă a cucerit și străzile, devenind o nouă formă de artă urbană. În aceste cazuri, de cele mai multe ori sunt folosite benzi colorate care sunt lipite pe ziduri și pe străzi.”

“Ideea de a folosi lumina ca mediu s-a născut în timpul unei plimbări în noapte prin Amsterdam. Frumoasele lămpi vechi ale străzilor, cu lumina lor aurie, mi-au părut perfecte pentru a le fi folosit ca galerie deschisă pentru primul meu test de artă în bandă adezivă.” (Max Zorn)

(click pe imagini pentru mărire)

Mai multe lucrările pe site-ul lui Max Zorn.

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.