Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Picturi din umbre

Șapte tineri s-au calificat în Semifinala Secțiunii de Violoncel din cadrul Concursului Enescu 2018

Doi tineri din Franța, și câte unul din Norvegia, Bulgaria, Japonia, China și Estonia s-au calificat în Semifinala Secțiunii de...

Continuare...


Powered by

Picturi din umbre

Sorin Tudorde @
21 January 2012

Minunatele creații din umbre ale unui artist din Azerbaidjan.

Sigur, pe WebCultura am mai scris despre arta umbrelor: de la teatrul de umbre și până la Cel de-al zecelea sentiment, minunata instalație artistică a japonezului Ryota Kuwakubo sau Silhouettes of Jazz, o istorie a jazz-ului în 220 de secunde prin intermediul jocurilor de umbre.

De data aceasta, precum vedeți, este vorba de altceva: artistul azerbaidjan Rashad Alakbarov pictează cu umbre, folosind obiecte translucide suspendate sau deșeuri.

Sunt creații pe cât de neașteptate, pe atât de frumoase, care i-au adus rapid o recunoaștere internațională. Creația următoare, de pildă, formată din avioane de jucărie suspendate, este expusă în prezent la De Pury Gallery din Londra.

Pagini: 1 2 3

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri