Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Picturi din pete de vin rosu

10 lucruri mai puțin știute despre ploaie

Știați că… 1. picăturile de ploaie cad, în medie, cu o viteza de 8 – 10 km/oră (în funcție de...

Continuare...


Powered by

Picturi din pete de vin rosu

Sorin Tudorde @
14 June 2012

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

“Un dans ademenitor între control și haos.”

Spre deosebire de artista italiană Elisabetta Rogai care folosește vinul așa cum alții folosesc acuarelele, americanca Amelia Fais Harnas este interesată de natura incontrolabilă a vinului care pătrunde o țesătură.

“Creez portrete pătând pânza cu vin roșu, utlizând ceară rezistentă pentru a conferi umbre. Uneori adaug broderii (cusute de mână sau la mașină) pentru a evidenția designul sau compoziția. Iar alteori adaug pulbere de bronz, pentru realizarea unor distorsiuni subtile”.

“Mă intrigă încercarea de a controla caracterul imprevizibil al petelor de vin care pătrund țesătura. Iar în acest dans ademenitor dintre control și haos pot să beau din mediul pe care îl folosesc pentru a picta, cu rezultate foarte pozitive”.

Pagini: 1 2

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.