Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Picturi din fum

“Fiecare vârstă poate fi încântătoare”

Șapte gânduri despre femei, viață și frumusețe. Fiecare vârstă poate fi încântătoare și fermecătoare, cu condiția să trăiești în ea....

Continuare...


Powered by

Picturi din fum

Sorin Tudorde @
25 September 2011

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

Remarcabilele picturi realizate de Jim Dingilian din fumul unei lumânări.

Priviți imaginea alăturată. Pare o sticlă destul de obișnuită, nu-i așa? Un soi de suvenir destul de banal. Ei bine, percepția se poate schimba dacă vă spun că imaginea este pictată pe interiorul sticlei. Încă nu sunteți impresionați? Atunci, iată informația completă: imaginea pe care o vedeți este pictată pe interiorul sticlei, prin afumarea acesteia cu o lumânare. Este o pictură realizată doar din fum de către artistul american Jim Dingilian.

“Desenele sunt create în interiorul sticlelor. Mai întâi, acopăr suprafețele interioare cu fum, iar apoi, folosind mici pensule aplicate fixate pe capetele unor dibluri care să îmi permită accesul la zonele din interiorul sticlei, șterg selectiv anumite zone, astfel încât, fumul rămas să formeze o imagine.”

Care este povestea peisajelor și a sticlelor? “Scenele pe care le descriu reprezintă locuri din marginea suburbiilor. Sticlele de băutură găsite pe marginea drumului sau în buruienile locurilor de parcare sunt artefacte ale consumului, încântării sau temerilor. Și, ca obiecte de artă, acestea devin un fel de clepsidre al căror interior este umplut cu amintiri.”

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.