Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Picturi din fum

Caii sunt prosti, dar nu atat de prosti ca oamenii

“Nimic nu-i ca sentimentul de stăpân.” “Caii sunt proști – dar nu atât de proști ca oamenii. Era zicala favorită...

Continuare...


Powered by

Picturi din fum

Sorin Tudorde @
25 September 2011

Remarcabilele picturi realizate de Jim Dingilian din fumul unei lumânări.

Priviți imaginea alăturată. Pare o sticlă destul de obișnuită, nu-i așa? Un soi de suvenir destul de banal. Ei bine, percepția se poate schimba dacă vă spun că imaginea este pictată pe interiorul sticlei. Încă nu sunteți impresionați? Atunci, iată informația completă: imaginea pe care o vedeți este pictată pe interiorul sticlei, prin afumarea acesteia cu o lumânare. Este o pictură realizată doar din fum de către artistul american Jim Dingilian.

“Desenele sunt create în interiorul sticlelor. Mai întâi, acopăr suprafețele interioare cu fum, iar apoi, folosind mici pensule aplicate fixate pe capetele unor dibluri care să îmi permită accesul la zonele din interiorul sticlei, șterg selectiv anumite zone, astfel încât, fumul rămas să formeze o imagine.”

Care este povestea peisajelor și a sticlelor? “Scenele pe care le descriu reprezintă locuri din marginea suburbiilor. Sticlele de băutură găsite pe marginea drumului sau în buruienile locurilor de parcare sunt artefacte ale consumului, încântării sau temerilor. Și, ca obiecte de artă, acestea devin un fel de clepsidre al căror interior este umplut cu amintiri.”

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri