Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Picturi din blugi

Ciocolată, dragoste, tatuaj

“Păstrați România frumoasă: tatuați-vă.” Un italian (pe nume Luca Beani), un aparat de filmat, o soră (Sara Beani), o excursie...

Continuare...


Powered by

Picturi din blugi

Sorin Tudorde @
8 July 2012

Artistul britanic Ian Berry transformă blugii în portrete și peisaje.

Totul a început în adolescență când blugii săi preferați erau dați la spălat, iar mama sa l-a obligat să meargă la o petrecere în pantaloni obișnuiți. Ani mai târziu, când și-a găsit blugii într-o grămadă de haine ce urmau să fie date de pomană, avea să-și aducă aminte de acest moment, simțindu-se fascinat de frumusețea țesăturii deșirate și de nuanțele sale. Și, pentru că nu s-a putut despărți de acei blugi, a decis să îi transforme într-o operă de artă care să exprime lumea care îl înconjoară.

“Reușeam, în sfărșit, să-mi exprim gândurile și amintirile. Și reușisem, în sfârșit, să-mi găsesc o voce prin intermediul unui material care deși pentru mine era foarte personal, reușea să fie deasupra granițelor, genurilor, vârstelor și statusurilor sociale.”

Și cum acea pereche de blugi era marca Denim, Ian Berry și-a luat pseudonimul Denimu și a început să creeze doar prin intermediul acestui mediu. Astăzi, Denimu  locuiește în Suedia, iar arta sa este din ce în ce mai apreciată.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. Didi

    Interesant. Doutzen Kroes pe lista lui

Comentează

Parteneri