Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Picturi din amprente

“Știu că fericirea nu e o materie și nu doriți să predați așa ceva”

Mesajul adresat profesorilor din România de către o elevă de clasa a XI-a. 3 martie 2014, simularea de Limba Română pentru...

Continuare...


Powered by

Picturi din amprente

Sorin Tudorde @
26 November 2011

Artistul chinez Zhang Baohua pictează folosind doar amprentele palmelor și ale degetelor.

Despre picturi realizate fără pensule am mai vorbit. La fel și despre picturi realizate prin forța gravitației. De data aceasta, însă, este vorba despre un stil de pictură: Zhang Baohua își realizează lucrările prin simpla folosire a amprentelor. Este un stil de pictură “brevetat” de către artistul chinez în 1989. Iar de atunci a uimit o lume întreagă cu picturile sale care, rămânând concise, reușesc să combine stilul tradițional chinezesc cu tendințele europene.

Potrivit lui Baohua, cel mai mare avantaj al acestui stil de pictură este acela că, de vreme ce fiecare avem amprente diferite, nu au cum să fie realizate falsuri. Iată câteva dintre lucrările sale.

(sursa)

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri