Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Picturi din amprente

O expozitie de arta dedicata driverului USB

Cum poate fi folosit driverul USB în mod creativ pentru instalații artistice și obiecte și produse suprinzătoare. Care este diferența...

Continuare...


Powered by

Picturi din amprente

Sorin Tudorde @
26 November 2011

Artistul chinez Zhang Baohua pictează folosind doar amprentele palmelor și ale degetelor.

Despre picturi realizate fără pensule am mai vorbit. La fel și despre picturi realizate prin forța gravitației. De data aceasta, însă, este vorba despre un stil de pictură: Zhang Baohua își realizează lucrările prin simpla folosire a amprentelor. Este un stil de pictură “brevetat” de către artistul chinez în 1989. Iar de atunci a uimit o lume întreagă cu picturile sale care, rămânând concise, reușesc să combine stilul tradițional chinezesc cu tendințele europene.

Potrivit lui Baohua, cel mai mare avantaj al acestui stil de pictură este acela că, de vreme ce fiecare avem amprente diferite, nu au cum să fie realizate falsuri. Iată câteva dintre lucrările sale.

(sursa)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri