Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Picturi de foc

Sculpturi de o clipa

O artă care se naște din peisaj. Pentru ca apoi să se retransforme în peisaj. Se numește land art, este...

Continuare...


Powered by

Picturi de foc

Sorin Tudorde @
15 June 2011

Paul Chojnowski pictează cu ajutorul focului, arzând controlat lemnul sau hârtia pentru a da naștere operelor sale.

Chojnowski a dezvoltat aceasta tehnică neobişnuită la începutul anilor ’90, când, în timp ce lucra cu pigmenţi primari pe panouri de lemn, a descoperit ca poate să ardă controlat suprafața folosind o torță.

În esență, tehnica dezvoltată de Chojnowski implică utilizarea unui dispozitiv cu apă care este folosit pentru a conferi grade diferite de umiditate lemnului sau hârtiei. Apoi, cu ajutorul unei torțe, suprafața este arsă. În mod evident, zonele mai umede ard mai lent. Și, la fel de evident, procesul de ardere necesită un control foarte exact, mai ales în cazul lucrărilor pe hârtie.

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.