Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Picturi dactilografiate

Zece fotografii cu adevărat istorice

1868: un “nativ american” privind noua cale ferată transcontinentală. Astăzi, “nativii americani” sunt una dintre cele mai rare rase din...

Continuare...


Powered by

Picturi dactilografiate

Sorin Tudorde @
23 June 2011

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

Artista britanică Keira Rathbone folosește mașina de scris pe post de pensulă pentru a crea portrete și peisaje de un farmec aparte.


Keira, în vârstă de 28 de ani, a început să experimenteze acest tip de artă pe când era în facultate. Atunci și-a cumpărat prima mașina de scris, nutrind speranța că, în curând, va scrie ceva. Însă cum până la jumătatea primului an de facultate nu a reușit să scrie nimic, a decis să folosească mașina de scris pe post de instrument de desenat. Și cum rezultatele s-au dovedit promițătoare, a perseverat.

Astăzi Keira are o nișă bine definită în lumea artei. Deține 30 de mașini de scris pe care le folosește pentru a crea imagini unice. Așa cum puteți scurtul film care urmează după galeria foto, Keira ia pur și simplu o coală de hârtie și folosește diferite caractere pentru a genera formele pe care le dorește. Cu imaginație și, evident, multă – foarte multă! – răbdare.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. Gabi I

    O arta atat de frumoasa.....autentica.......masina de scris -pur actul creatiei.....cel mult 2-3 copii indigo 🙂

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.