Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Pictand in gunoaie

Portretul unui artist realizat din 13.138 de zaruri

“Viața este un joc de zaruri” Artistul canadian Tobias Wong a încetat din viață anul trecut, la vârsta de 35...

Continuare...


Powered by

Pictand in gunoaie

Sorin Tudorde @
11 December 2011

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

Este unul dintre marii artiști contemporani. Iar celebritatea i-au adus gunoaiele.

Se numește Vicente José de Oliveira Muniz, s-a născut în 1961 în São Paulo, Brazilia, iar lumea artei îl cunoaște ca Vik Muniz. Este un artist recunoscut pentru abilitatea sa de a crea artă din aproape orice, de la hârtie mototolită la caviar, de la ciocolată la sârmă. Celebritatea în ochii publicului i-a fost adusă însă de o serie de lucrări începută în anul 2006: Pictures of Junk. O serie în cadrul căreia Vik Muniz creează lucrări de mari dimensiuni din materiale găsite în gropile de gunoi. Da, exact: resturi alimentare, electrocasnice aruncate, anvelope și haine uzate. Priviți, de pildă, o reproducere a lui Muniz după Narcissus, de Caravaggio.

Iar în imaginea următoare, o reproducere după Sisif al lui Tițian.

După ce își realizează colajele din cadrul seriei Pictures of Junk, Muniz le fotografiază de la înălțime în cadrul atelierului său.

Pagini: 1 2

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.