Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Pescarusul

De astazi suntem mai putin liberi…

Legea “Big Brother” a fost adoptată: furnizorii de telefonie şi internet sunt obligaţi să stocheze timp de şase luni unele...

Continuare...


Powered by

Pescarusul

Sorin Tudorde @
29 January 2013

Sunt un pescăruș. Nu, nu e asta…

Eu sunt actriță… Da! Și el e aici! Da, da… nu face nimic… Da… El nu credea în teatru, râdea de visurile mele și, încetul cu încetul, n-am mai crezut nici eu și mi-am pierdut curajul… Și-apoi zbuciumul dragostei, gelozia, neîncetata frică pentru copilul meu… M-au copleșit necazurile, nimicurile, jucam fără viață… Nu știam ce să fac cu mâinile și cum să stau pe scenă, nu eram stăpână pe vocea mea. Nu poți înţelege starea asta, să simți că joci fără viață…

Sunt un pescăruș. Nu, nu e asta… Îți mai aduci aminte că ai împușcat odată un pescăruș? Un om a venit din întâmplare și neavând ce face l-a nimicit… Uite un subiect pentru o scurtă povestire… Nu, nu-i asta… Despre ce vorbeam? Da, despre teatru. Acum nu mai sunt ca atunci… Sunt o actriță adevărată: joc cu plăcere, cu entuziasm. Scena mă îmbată și simt că sunt frumoasă. Și acum, de când sunt aici, am mers mult pe jos şi, tot umblând, m-am gândit și am simțit cum cu fiecare zi ce trece cresc puterile sufletului meu.

Acum știu, înțeleg, Kostea, că în ceea ce facem noi, ori ca am juca pe scenă, ori că am scrie, principalul nu e gloria, nu e strălucirea, nu e ceea ce visam eu, ci puterea noastră de a îndura. Să știi să-ți porți crucea și să-ți păstrezi credința. Eu cred și sufăr mai puțin. Și atunci, când mă gândesc la chemarea mea, nu mă mai tem de viață.

PescărușulAnton Pavlovici Cehov (29 ianuarie 1860 – 15 iulie 1804)

Galerie foto: Fotografia pescarusului în zbor

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.