Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Perseidele: vă invit la ploaia de stele

Două cupluri celebre, dar, cu toate acestea, foarte puțin cunoscute

Viața bate filmul, știm asta cu toții. Dar v-ați imaginat vreodată că viața bate până și desenele animate? La prima...

Continuare...


Powered by

Perseidele: vă invit la ploaia de stele

Sorin Tudorde @
12 August 2013

În această noapte ploaia de stele va putea fi cel mai bine observată.

Fotografia de mai jos este realizată de către Alex Tudorică, unul dintre primii descoperitori români de asteroizi, în anul 2008, pe vârful Omu. Este o fotografie inclusă de Space.com într-o galerie a celor mai frumoase imagini ale Perseidelor.

Perseidele reprezintă un curent de meteori activi numit  așa după constelaţia din care par că vin, care poate fi admirat anual în luna august.

Maximul curentului este atins în această noapte, când, potrivit oficialilor de la Observatorului Astronomic București, “cei ce vor observa Perseidele din zonele cu aer curat vor vedea maxim 100 de meteori pe oră, în timp ce cei din oraşe vor putea observa doar 10-20 meteori pe oră”. Evident, în condițiile în care nu vă aflați într-o zonă “extrem de urbană”.

Iar acestea fiind spuse, iată două scurte filme. Măcar să știți ce ați pierdut “de dragul luminilor marilor orașe”. 🙂

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri