Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Percepția sinelui

Frumusete

Despre lume, despre oameni si, mai ales, despre frumusețe. “Am un prieten care e artist și care, cândva și-a exprimat...

Continuare...


Powered by

Percepția sinelui

Sorin Tudorde @
19 August 2014

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că Webcultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim pentru susținere!

Cine suntem? Și cine ne dorim să-i lăsăm pe “ceilalți” să creadă că suntem?

În cultura și viața publică japoneză omote (“înfățișarea publică”) și ura (“înfățișarea personală”) sunt două concepte surori. În timp ce ura reprezintă realitatea așa cum este ea, omote reprezintă imaginea pe care o persoană (sau o instituție) dorește să o “proiecteze” despre sine în lumea înconjurătoare (și, ca orice imagine, este compusă dintr-un amestec de realitate, mit și minciună).

Acestea fiind spuse vă invit să priviți Omote – o proiecție 3D, în timp real, pe chipul unei tinere femei.

O instalație artistică îmbinând conceptul de omote cu străvechile tradiții ale măștilor din teatrul nō, prezentată live de către producătorul Asai Nobumichi.

proiectiile-chipului

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.