Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Patru copii cu nume cu adevarat ciudate

Visările lui Dali

Două minute de frumusețe. O incursiune tridimensională printre creațiile lui Salvador Dali: vă puteți plimba prin peisajul oniric folosind comenzile...

Continuare...


Powered by

Patru copii cu nume cu adevarat ciudate

Sorin Tudorde @
30 November 2012

Ce ați zice de o lege prin care viitorilor părinți să li se interzică accesul la internet?

1. Băiețelul numit Google. Singura lui “vină” a fost aceea că tatăl său se ocupa de marketing online și de optimizare în motoarele de căutare. Prin urmare, tatăl a propus numele, iar mama a acceptat. Și astfel, din 2005, Suedia are un nou cetățean: Oliver Google Kai.

2. Fetița numită Facebook. S-a născut pe 25 ianuarie 2011, ziua în care a început revoluția egipteană. O revoluție în care, se spune, facebook a jucat un rol important. Prin urmare, în semn de recunoștință, familia egipteană Jamal Ibrahim și-au numit fetița Facebook Jamal Ibrahim.

3.  Fetița numită Like. În luna mai 2011, israelienii Lior și Vardit Adler și-au dorit un nume unic pentru copilul lor. Așa că s-au gândit. Și s-au gândit. Și s-au tot gândit. Și, în cele din urmă, au botezat-o Like, asemeni butonului de facebook.

4. Americanca numită Hashtag. Hashtag Jameson, mai exact, s-a născut pe 25 noiembrie 2012. Iar aceea care nu folosesc twitter, pot citi ce înseamnă un hashtag aici.

Din fericire, din anul 2011, în România se stipulează prin lege că “este interzisă înregistrarea de către ofiţerul de stare civilă a prenumelor indecente, ridicole şi a altora asemenea, de natură a afecta ordinea publică şi bunele moravuri ori interesele copilului, după caz”. De ce din fericire? Citiți și ce nume trăsnite au românii… 🙂

(surse: Mashable, Techcrunch, Google blog)

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. Da` de PRIVATIZAREA, REVOLUTIA sau PARDAILLAN n-a facut nimeni atata caz! Fiecare ”timp” cu trendul lui! Ha!

Comentează

Parteneri