Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Pastila este mama invataturii

Este dependența de Internet de natură genetică?

O ipoteză surprinzătoare a cercetărilor germani. Deși noțiunea de Internet este relativ nouă (serios, chiar așa este) dependența noastră de...

Continuare...


Powered by

Pastila este mama invataturii

Sorin Tudorde @
15 October 2012

“Este prea costisitor să modificăm ambientului copiilor. Prin urmare, trebuie să modificăm copilul.”

Oricât de greu le-ar putea veni unora să creadă, aceasta este o concepție care câștigă tot mai mult teren în SUA. Și astfel se face că elevilor și studenților care nu obțin rezultatele scontate la învățătură li se prescriu medicamente pentru stimularea atenției de genul celui numit Adderall.

Chiar dacă aceste tipuri de medicamente sunt puternice și sunt recomandate doar în cazul unor tulburări de memorie, tot mai mulți medici le prescriu copiilor proveniți din familii cu venituri reduse care au rezultate inadecvate la școală.

Așa că, acelora care din reflex, obișnuință sau superficialitate consideră catastrofal sistemul de învățământ românesc le recomand să citească, măcar în diagonală, acest articol din The New York Times. Așa, pentru a vedea că nici la alții lucrurile nu sunt tocmai roze. Și că se poate chiar mai rău.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri