Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Parodiile graffiti ale lui Dolk

Câteva momente de înțelepciune

Și un mare actor. Timpul este un tovarăş care merge cu noi într-o călătorie. El ne reaminteşte să ne bucurăm...

Continuare...


Powered by

Parodiile graffiti ale lui Dolk

Sorin Tudorde @
23 May 2011

Artistul graffiti Dolk este cunoscut pentru apetența sa de a parodia cele mai importante evenimente și personalități europene. Și nu numai.

O Mona Lisa care se acoperă cu vopsea, un portret al Prințului Charles purtând o coroană cu logo-ul Burger King sau un artist care ia o supradoză de culoare – sunt doar câteva dintre parodiile (și metaforele) pe care artistul norvegian Dolk le aduce în atenția opiniei publice prin intermediul lucrărilor sale graffiti.

Dolk își folosește spray-urile pe zidurile orașelor europene de aproape zece ani. La început, unii s-au rezumat la a spune că este “doar un alt Banksy”. Ba chiar, din pricina similitudinilor evidente, au și crezut ca Dolk este un simplu pseudonim al lui Banksy.

Curând aveau cu toții să își dea seama că diferențele există. Iată, în continuare, câteva dintre lucrările lui Dolk.

Mai multe lucrări aici.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri