Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Păpădia ascunde în ea copilăria

Ziua Internaţională a Muzeelor şi Noaptea Europeană a Muzeelor la Muzeul Național al Țăranului Român

La Muzeul Naţional al Ţăranului Român, sâmbătă, 18 mai 2013, de Ziua Internaţională a Muzeelor și de Noaptea Europeană a...

Continuare...


Powered by

Păpădia ascunde în ea copilăria

Anca Horjde @
14 April 2017

O privesc cum își scoate capul printre firele de iarba și îmi zâmbește. Mă îmbie să nu trec în grabă pe lângă ea, să mă opresc. Păpădia, floarea care ascunde în ea copilaria. A mea. Și poate a multora.

Privind-o, revăd copilul care o împletea pentru a-și face coroniță și câte altele. Păpădia m-a învățat și îmi amintește mereu, că nu este suficient să visez, e nevoie ca visul să cunoască zbor, să se desprindă și astfel să fie purtat către locul unde va putea prinde rădăcini, dând șansă altor visuri să se nască.

Azi, ea are tot acel miros de copilărie, același zâmbet inocent, doar că azi, nu mâinile mele sunt cele care o rup, ci mâinile celor cărora le-am dat viață. Da, ei, cei care se opresc să-mi culeagă cea mai frumoasă floare, de copii iubită și dăruită, floarea care îmbracă două haine, copilăria și maturitatea.

În fiecare an, soarele împrăștie bucăți din el pe pământ, iar acele bucăți născute din lumină, ne amintesc să nu uităm să fim copii, ne amintesc că niciodată nu e târziu pentru a visa, pentru dorințe și pentru a le da drumul către înalt.

Despre autor

Anca Horj

| De același autor

Când gândurile se transformă în cuvinte se nasc emoții.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.