Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Pantofi de balet

Cum se promoveaza un institut de arta

Ce te vei face dacă – Doamne ferește! – copilul tău va deveni artist? Într-o lume în care tânăra generație...

Continuare...


Powered by

Pantofi de balet

Sorin Tudorde @
24 April 2012

“Când sunt purtați, miracole sunt create.”

Se numesc poante, însă am evitat să folosesc acest cuvânt în titlu, pentru a nu se naște confuzii. Ceea ce veți vedea în continuare este un scurt film care spune povestea pantofilor de balet, “din fabrică și până pe scenă”, cu ajutorul prim-balerinei de la New York City Ballet, Megan Fairchild.

“Cred că fiecare balerină va spune că pantofii sunt cea mai importantă componentă a performanței: vrei să te asiguri că nu îți vei face griji pentru nimic altceva în afara dansului tău.”

Adeseori, balerinele poartă poante făcute pe comandă. Iar îngrijirea lor este un adevărat ritual, chiar dacă pantofii de balerină nu rezistă mult în timp: la Baletul din New York, fiecare balerină folosește o pereche de pantofi pe zi. Ceea ce, la un preț de 67,50 USD fiecare, înseamnă că, anual, compania cheltuiește cam 500.000 de dolari doar pe pantofi. Iar dacă suma vi se pare mare, ei bine, am verificat: în România, pantofii de balerină sunt chiar mai scumpi. Pentru că așa e la noi: totul e o poantă…

Un scurtmetraj realizat de regizorul Galen Summer.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. ioana

    Eu fac balet de doi ani si stiu cat este de frumos. Desi sunt impedimente, daca as lua-o de la capat, as face de la inceput aceasta minunata arta care sugereaza frumusete si gratie. 🙂

    • Didi

      Draga Ioana, daca imi permiti sa te intreb ce varsta ai, avand in vedere ca ai zis ca te-ai apucat de balet acum doi ani. Ma intereseaza sa stiu cam pana la ce varsta te poti apuca de balet. Multumesc anticipat!

Comentează

Parteneri