Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Owen & Mzee: povestea unei prietenii

O iluzie optică pentru iubitorii de artă

Priviți… Lucrarea prezentată în scurta secvență video care urmează este creată de Brian Weavers și este expusă în cadrul Gallery at...

Continuare...


Powered by

Owen & Mzee: povestea unei prietenii

Sorin Tudorde @
24 October 2013

O prietenie ceva mai neobișnuită: aceea dintre un pui de hipopotam și o broască țestoasă în vârstă de 130 de ani

Totul a început pe 26 decembrie 2004, în timpul tsunamiului ce a lovit coastele Keniei: valul uriaș a urcat pe râul Sabaki, măturând totul în calea sa.  Inclusiv o parte dintre animalele aflate în parcul natural Lafarge, în apropiere de Mombassa. Forța apei l-a smuls pur și simplu de pe mal pe Owen, un pui de hipopotam de doar câteva luni (și cu o greutate de doar 300 de kilograme), apoi, retrăgându-se, l-au purtat departe, până în Oceanul Indian. Printr-un miracol, valurile l-au readus la țărm, iar localnicii l-au putut salva. Mama lui Owen nu a avut însă același noroc.

Traumatizat după dispariția mamei, Owen a făcut ceea ce face orice pui (fie el de om sau de animal): a căutat pe cineva care să îi fie mamă. Și, spre norocul său, a găsit rapid pe cineva care să-l îndrăgească și să-l “înfieze”: Mzee, o broască țestoasă în vârstă de aproape 130 de ani. Faptul că Mzee era de fapt “tată adoptiv” și nu “mamă”, nu a contat, iar cei doi au devenit, spre surprinderea tuturor, prieteni nedespărțiți.

Owen o urmează pe Mzee exact așa cum orice pui de hipopotam își urmează mama. Iar când cineva se apropie de broasca țestoasă, devine agresiv, ca și când și-ar proteja mama naturală. Sunt de nedespărțit: înoată, mănâncă și dorm împreună., declara, uimită, Paula Kahumbu, una dintre oficialitățile parcului Lafarge.

Și, în cazul în care vă îndoiți că prietenia lor a durat: iată-i pe cei doi după un an. După cum se vede, Owen a mai crescut.

Dar continuă să urmeze pe Mzee.

Și să fie de nedespărțit.

Iar dacă vă interesează și mai mult povestea lor, puteți cumpăra o carte: Owen & Mzee: The True Story of a Remarkable Friendship. 🙂


(via)

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.