Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Orchestra gheții

Chile: o lectie de arhitectura din care Romania ar putea invata

20 de ani pot fi suficienți pentru o dezvoltare arhitecturală coerentă, chiar și atunci când bugetele nu sunt generoase. Arhitecții...

Continuare...


Powered by

Orchestra gheții

Sorin Tudorde @
3 January 2013

Un grup de percuționiști ruși cântă lovind cu palmele gheața groasă a Lacului Baikal.

Siberia, 2012. “Ne-am trezit sâmbătă dimineață și am mers pe gheața groasă, la aproape 50 de metri de mal. Era o zi minunată, foarte plăcută și însorită, însă cu toate acestea temperatura era de -20 de grade Celsius”, își amintește Natalya Vlasevskaya (31 de ani), fondatoarea grupului de percuționiști Etnobit. Cu o zi înainte, Tatiana, soția lui Sergei Purtyan (un alt membru al trupei), alunecase pe gheața de un metru grosime și toți rămăseseră uimiți de muzicalitatea “buf”-ului pe care îl iscase căzătura. “Ne-am îndreptat direct spre locul în care Tatiana căzuse atât de norocos și am început să atingem gheața pentru a-i simți sunetul. Din diverse motive, gheața din alte părți nu producea aceleași sunete fantastice. În timp ce Lacul Baikal are 1.642 de metri adâncime, în partea în care ne aflam noi aveam sub picioare doar aproximativ cinci metri de apă.” Și astfel s-au apucat de cântat. Prima orchestră a gheții din timpurile moderne.

Și, la “celălalt cap al muzicalității”: sunetul înfricoșător al mării înghețate la Odesa (Ucraina).

(via Siberian Times)

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri